Paraboot

Het Franse merk Paraboot bestaat sinds 1908. In 1908 verkoopt Rémy Richard immers zijn eerste schoen aan een paar grote klanten in Parijs. In 1920 kocht deze zijn eerste fabriek in Izeaux. Rémy Richard wou met het gebruik van rubber een waterproof boot ontwikkelen. Hij bedacht zo de ingekerfde rubberen zool met het doel dat de schoenen langer zouden mee gaan dan de houten of lederen varianten. “Para” staat voor de haven waar rubber werd geexporteerd.

Paraboot schoenen zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en worden in een klassiek, ambachtelijke fabriek gemaakt. Hun fabriek is de enige in de wereld waarbij ze schoenen volledig in eigen huis produceren, van de zolen tot de laatste finishing touch!

Paraboot straalt werkelijk klasse en duurzaamheid uit. Ze zijn daarnaast nog eens heerlijk comfortabel en waterdicht.

Paraboot schoenen waren oorspronkelijk bedoeld om lange afstanden mee te stappen en werden dan ook geinspireerd op bergbottines. Hun leder wordt tot op de dag van vandaag nog steeds met de hand gesneden en gestikt volgens de traditionele methodes en er worden hoge normen gehanteerd voor de selectie van hun leder.

Ben jij op zoek naar tijdloze schoenen die jaren meegaan en het toonvoorbeeld zijn van de klassieke stijl?
Dan is Paraboot de keuze voor jou! Bekijk onze prachtige modellen van Paraboot voor zowel dames als heren online bij Buffalini en kies voor lokaal!

Bekijk alles